Miten Saloa kehitetään?

Salon kehittäminen

Uudet vaalit ovat tulossa. SOTE-alueet aloittivat toimintansa mutta paljon on vielä työtä edessä, ennen kuin voidaan sanoa, että on valmista. Maakuntahallinnon rakentaminen vaatii vielä paljon.

Salon asema valtakunnan rakenteissa ja kaupungin kehittäminen on meille salolaisille äärimäisen tärkeä asia. Uudet kansanedustajat, aluevaltuutetut sekä virkamieskuntamme ovat isojen haasteiden edessä. Olemme monessakin asiassa uuden edessä, ja työtä on tehtävänä ja paljon.

Salo työntekijälle, yrittäjälle ja sijoittajalle

Salo on aina ollut kauppapaikka. Sijaintimme on loistava Helsingin, Turun, Raaseporin/Hangon sekä Someron ”keskipisteessä”. Tätä on syytä ylläpitää ja kehittää edelleen.

Sijaintimme sekä alueemme tarjoaa hyviä mahdollisuuksia sijoittaa Saloon yrityksiä. Tänne on edullista rakentaa. Maapohjaa on paljon ja sen on merkittävästi edullisempaa kuin isojen kaupunkien tuntumassa. Logistiikka mainittujen kaupunkien suuntiin ei ole ongelma nykyisten ja edelleen kehittyvien liikenneyhteyksien ansiosta.

Yritykset tuovat työpaikkoja, jotka taas tuovat asukkaita ja ostovoimaa. Sitä myöten Salon liike-elämä virkistyy edelleen.

Lisää mahdollisuuksia maataloudelle ja alkutuotannolle

Salo on Varsinais-Suomen vilja-aitta. Salolaisestakin näkökulmasta äärimmäisen tärkeä asia on maatalouden ja muun alkutuotannon toimintaedellytysten parantaminen.

Ei ole oikein, että ne yrittäjät, jotka tuottavat ruokamme, eivät enää pärjää työssään ja toiminnassaan taloudellisesti. Jostakin kumman syystä maataloutta kurjistetaan, ja on kurjistettu jo ennen Venäjän brutaalia hyökkäyssotaa, nousevilla kustannuksilla sekä hallinnolla. Työvoiman palkkaaminen on erittäin haastavaa työnantajakustannusten sekä verotuksen vuoksi. Paperisota mitä merkillisempien asioiden äärellä on kasvatettu käsittämättömiin mittoihin. Energian hinta karkaa käsistä unohtamatta nousseita sähkönsiirtomaksua. Lisäksi kotimaisen energian, viittaan tässä turpeeseen, käyttö on syrjäytetty. Sopii vain kysyä, että minkä takia.

Kansanedustaja edustaa kotiseutunsa kansaa

Äänestyskoppiin mennessä on tehtävä päätös, ketä äänestää. Kansanedustaja on tehtävänimikkeensä mukaisesti edustaja. Hän siis edustaa kotiseutunsa sekä maakuntansa ihmisiä ja ajaa seutunsa asioita. Ei siis omia asioitaan. Ei edusta itseään vaan omaa väkeään.

Ihan aina valitut kansanedustajat eivät näitä asioita näe samalla tavalla. Kukin taplatkoon tyylillään. Suomi on vapaa maa. Mutta jos aikomus on äänestää todellista omaa edustajaa, on edellä esittämäni asiainhoidon lähestymistapa varmasti paras.

Salo tarvitsee salolaisen edustajan, joka tietää, mitä täällä tapahtuu, mitä pitäisi tehdä ja miten kotiseutuamme kehitetään osana valtion hankkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *