Olavi Jantunen

Turvallista politiikkaa sopivasti keskellä 

Ääripäät ottavat poliittisessa keskustelussa liian helposti vallan. Parasta onkin valita kultainen keskitie, jossa keskitytään perusasioihin. Eduskuntavaaliehdokas Olavi Jantuselle tärkeitä teemoja ovat muun muassa huolenpito sekä turvallisuus.

Huolenpito

Yhteiskunta on onnellisimmillaan, kun kaikista pidetään huolta. Heikoimmassa asemassa olevia täytyy kyetä tukemaan. Toisaalta ne, jotka jo voivat hyvin, lähes aina mieluusti auttavat niitä, joilla menee huonommin.
 
Huolenpito huomioidaan talouspolitiikassa, mutta vielä tärkeämpiä ovat arjen konkreettiset, pienetkin teot. Jokainen meistä voi osaltaan auttaa muita jaksamaan ja pärjäämään. Suomi on rakennettu yhteistyöllä, ja yhteistyössä se saadaan myös kestämään läpi arvaamattomien aikojen.
 

Omavaraisuus

Mitä omavaraisempi Suomi on, sitä itsenäisempänä se säilyy. Ruoan- ja energiantuotannossa täytyy nyt keskittyä siihen, että omavaraisuutemme säilyy. Ruokaa ja energiaa pitää pystyä tuottamaan kotimaassamme tarpeeksi omaan käyttöön kaikissa olosuhteissa.

Omavaraisuus liittyy läheisesti muun muassa maatalouspolitiikkaan, turvallisuuspolitiikkaan, yrittäjyyteen sekä yleiseen hintatasoon. Omavaraisuus on valinta, joka meidän on tehtävä. 

Turvallisuus

Arkielämässämme turvallisuus on läsnä kaikessa. Turvallisuus ei tarkoita pelkkää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa vaan myös arjen turvallisuudentunnetta: yhteiskuntarauhaa ja luottamusta tulevaisuuteen. 

Myös esimerkiksi energian saatavuutta ja rikollisuutta koskevat asiat liittyvät läheisesti turvallisuuteen. Koettu ja todellinen turvallisuus ovatkin Olavi Jantusen tekemän politiikan ehdottomassa keskiössä.